Nieuws en achtergronden voor zzp'ers

Gaat de verplichte AOV nu in de prullenbak?

         

In januari 2020 zag de wereld er zo mooi uit. De economie draaide op volle toeren en de overheid, bij monde van de commissie Borstlap vond het een goed moment om zzp'ers links- of rechtsom een gewone baan in te duwen.

Het moest maar eens afgelopen zijn met de zzp'ers. Er waren immers banen genoeg dus de weg stond vrij om zzp'ers te belasten met een waardeloze verplichte AOV en de fiscale voordelen verder af te bouwen. Zzp'ers hadden gewoon geen reden om zzp'er te zijn, zo vond Borstlap.

Toen kwam Corona en nu ziet het economische landschap er heel anders uit. Bedrijven vragen werktijdverkorting aan en de werkloosheid zal hard oplopen. Die verloren banen komen niet in een paar weken weer terug. Daar kunnen wel weer jaren overheen gaan.

De vraag is nu of de overheid nog steeds van plan blijft de zzp'er uit zijn zelfstandigheid te pesten, ook als er geen alternatieven meer zijn.

Het zal wel erg wrang zijn als de zwaar getroffen zzp'ers alsnog een ZZP-belasting (verplichte AOV) voor hun kiezen krijgen terwijl er geen banen meer zijn om naar uit te wijken.

Of wil de overheid zo graag van de zzp'ers af dat deze beter werkloos thuis kunnen zitten dan zelf weer een weg naar boven proberen te ondernemen?

Deel op Facebook     Deel op Twitter     Deel op LinkedIn